CZK, Kč EUR, € Protejnová pecka al dente | Jetboil

Protejnová pecka al dente

Že se nedá v přírodě uvařit kvalitní jídlo? Jistěže dá. A existují naprosto jednoduché, chutné a zdravé, dokonce vegetariánské až veganské recepty. Jeden jsme pro vás vyzkoušeli.

Potřebujete hrnec, vařič, prkýnko, nůž, lžíci a talíř. Jako odměrku použijete spodní víčko vařiče, které chrání systém FluxRing® a vaše ruce před popálením.

_MG_2462 (Kopírovat)

Dále potřebujete suroviny. Níže popsané jsme odhadli na 2 porce, ale nakonec z toho byly skoro 4, takže bude asi záležet na tom, jaký výkon toho dne budete mít za sebou a jak velký bude apetit.

  • ¼ kapusty
  • 2 stroužky česneku
  • špetku soli
  • špetku červené papriky
  • 0,5 dl olivového oleje
  • 400 g drcených rajčat
  • 2 šálky vody
  • 300 g těstovin
  • sýr na strouhání

 

_MG_2465 (Kopírovat)Nejdříve kapustu

Zahřejte olivový olej a červenou papriku na středním plameni. Jakmile se olej rozehřeje, přidejte nakrájenou kapustu, na plátky nakrájený česnek, špetku soli a směs osmahněte, případně trochu podlijte vodou, dokud kapusta nezměkne. Následně kapustu z hrnce přendejte do připravené nádoby.

Hurá na těstoviny

Nalijte do pánve drcená rajčata a vodu a přiveďte je k varu. Přidejte těstoviny a vařte, dokud nejsou těstoviny akorát, tedy „al dente“ – na skus. Nezapomeňte těstoviny občas zamíchat. Až budou těstoviny hotové, vmíchejte do nich kapustu a opět ji zahřejte.

 

Buon appetito!

Teď tedy přichází to nejlepší z celého vaření, bude se jíst. Pokud máte rádi těstoviny se sýrem, doporučujeme posypat parmezánem. Vegani mohou jíst rovnou.

_MG_2474 (Kopírovat)

Provozovatel webových stránek North Trappers s.r.o., 411 13 Třebenice 111, Česká republika, IČ: 28221672, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely.