Užijte si skvělou štědrovečerní večeři pro outdoorové fanatiky!

Plánujete vánoce venku? Máme pro Vás skvělý nápad na štědrovečerní večeři. Stačí Vám k tomu jen pár drobností – vařič a příbory JetBoil, sada misek FozzilsReal Turmat tresku na smetaně s bramborem, červené víno, cukr, hřebíček, badyán a skořici, pytlík kávy nebo čaje Grower’s Cup a tyčinku Raw-Bite. Postup je pak už hračka.

Nejprve jídlo

Sestavte vařič JetBoil. My jsme zvolili Flash pro jeho rychlost a kompaktnost. Počítáme s tím, že budeme připravovat především vodu. Do vařiče nalijte 390 mililitrů vody. Lze to odměřit na spodní misce vařiče, která má rysky. Jakmile přivedete vodu k varu, ohlásí Vám to, krom probublávání, gelový teploměr, odtrhněte vrchní část pytlíku s jídlem, zalijte horkou vodou, promíchejte a zatáhněte plastovým zámkem, aby mělo dehydratované jídlo čas nasát vodu.

_MG_2419

Svařáček zahřeje

Mezi tím znovu připravte vařič, nalijte do něj malinko vody a nasypte lžičku cukru. Zapněte vařič, na začátek na mírný plamen, a když uvidíte, že cukr začíná karamelizovat, hned jej zalijte necelým decilitrem vody. Vhoďte badyán, skořici a špetku hřebíčku. Jakmile se vývar spění, přilijte 2 decilitry vína a přiveďte těsně k bodu varu. Opět Vám pomůže gelový teploměr na neoprenovém obalu.

Mezitím se jídlo dostatečně spojilo s vodou a tak je načase sestavit dvě misky, větší na jídlo, menší na svařené víno, a servírovat.

_MG_2425 _MG_2442

Kávu nebo čaj, prosím?

Jakmile dojíte, přijde vhod šálek kávy nebo čaje. Jednodušší příprava, než s JetBoilem a Grower’s být nemůže. Uvaříte 3 decilitry vody, což nezabere ani dvě minuty, otevřete pytlík a zalijete kávu nebo čaj. Nechte louhovat podle druhu nápoje. A můžete užívat.

Pokud máte chuť ještě na sladkou tečku, doporučujeme tyčinku Raw-Bite. Ta ani v hlubokém mrazu netuhne a navíc jen doplní předchozí přírodní, zdravé, kaloricky vyvážené a dokonce i bezlepkové menu.

Krásný večer a dobrou chuť!

_MG_2494

 

 

Provozovatel webových stránek North Trappers s.r.o., 411 13 Třebenice 111, Česká republika, IČ: 28221672, jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely.